Bouw appartementen kan snel aan westkant Overijsselselaan in Leeuwarden

Locatie voor de bouw aan de linkerzijde (west) van de Overijsselselaan. Afbeelding Openstreetmap/LC

Locatie voor de bouw aan de linkerzijde (west) van de Overijsselselaan. Afbeelding Openstreetmap/LC

Leeuwarden wil al snel beginnen met de ontwikkeling van appartementen aan de westzijde van de Overijsselselaan in de wijk Middelsee.
Lees meer over
Leeuwarden

Dit blijkt uit het ontwikkelkader dat de gemeenteraad komende maand bespreekt. Aan de Techumer kant van de weg wordt momenteel ook druk gewerkt aan verlenging van de appartementenwand vanaf de Lidl. Aan de Middelseezijde hiertegenover staat nog niets, maar dit kan dus snel veranderen.

Burgemeester en wethouders spreken van ,,intensieve bouw aan de stadsas’’. Ze gaan uit van maximaal 110 appartementen in complexen met een maximale hoogte van 24 meter. Het betreft woningen in de ‘middenhuurklasse’ en eventueel koopwoningen.

Ze kijken hierbij naar het gebied tussen de kruispunt Nije Daam (tegenover Techum) en de fietstunnel richting de Lidl. Hierbij denken ze niet alleen aan woningen, maar ook aan ,,dienstverlening, sport of maatschappelijke voorzieningen’’.

Het bestemmingsplan staat woningbouw in dit gebied al toe. Daarom kan er sneller gebouwd worden dan elders in Middelsee, waar veel bouwmogelijkheden nog juridisch geregeld moeten worden: ,,Daarom brengen we dit ook op korte termijn in ontwikkeling.’’