Sijbe Knol nieuwe voorzitter Statenfractie FNP

FNP’er Sijbe Knol. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

De FNP-fractie in de Provinciale Staten heeft Sijbe Knol uit Sint Annaparochie gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Corlienke de Jong doet, na bijna zes jaar, een stap terug als fractievoorzitter van de FNP.
Lees meer over
Leeuwarden

De Jong heeft aangegeven dat haar baan als docent aan het Friesland College niet meer te combineren is met de werkzaamheden voor de Provinciale Staten. Ze gaf haar zetel terug aan de partij.

De fractie gaat nu verder met Sijbe Knol als politiek leider. Knol trad in 2016 toe tot de raad van Menameradiel, daarna Waadhoeke en is sinds maart 2019 vicefractievoorzitter in de Provinciale Staten. Sybren Posthumus uit Reduzum wordt vicefractievoorzitter. De vrijkomende plek wordt naar alle verwachting ingenomen door Rein van der Wal.

De Jong is niet het eerste Statenlid dat de politie verlaat sinds de verkiezingen van 2019. Dennis de Calonne van de ChristenUnie kondigde vorig jaar december zijn vertrek aan. En daarvoor waren Matthijs Sikkes van GrienLinks en Marijke Roskam van de PvdA al vertrokken. Beiden waren lijsttrekkers bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Lees ook PREMIUM | Drie Statenleden vertrokken binnen acht maanden: 'Jo wolle mei passy leverje foar Fryslân, dat kostet tiid’

Nieuws

menu