Scooterrijder uit Leeuwarden (24) vlucht voor politie, maar wordt aangehouden vanwege heling en rijden onder invloed van drugs

Foto: ANP

Een 24-jarige man uit Leeuwarden is dinsdagavond aangehouden op de Dammelaan in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van heling en rijden onder invloed van drugs.
Lees meer over
Leeuwarden

Omstreeks 19.15 uur zagen politieagenten een snorscooter met hoge snelheid over de Dammelaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd geroepen door de agenten, maar hij weigerde zijn voertuig stil te zetten. De man reed een grasveld in en kwam daarna ten val. De Leeuwarder besloot zijn weg dan maar rennend te vervolgen.

De agenten dreigden daarop geweld te gebruiken en toen stopte de man. Hij werd aangehouden. De Leeuwarder bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Daarnaast werd duidelijk dat hij onder invloed was van THC en amfetamine. De scooter waarop de man reed bleek na onderzoek gestolen te zijn. De bestuurder werd aangehouden en is ingesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Nieuws

menu