Scholieren weer in actie voor klimaat

Klimaatstakers van Fridays for Future op het Stationsplein tijdens een eerdere actie in Leeuwarden. FOTO LC

Scholieren van Fridays for Future houden vrijdag weer een wereldwijde actie voor een ‘klimaatrechtvaardige wereld’. Leeuwarden is een van de tien steden in Nederland waar scholieren hun school- en studiewerk neerleggen.
Lees meer over
Leeuwarden

Fridays For Future Nederland heeft eerder ook al decentrale acties georganiseerd, onder andere in oktober 2019 in de Friese hoofdstad.

Fridays For Future, de beweging die ontstaan is uit het protest van klimaatactivist Greta Thunberg, ziet wereldwijd steeds meer opeenstapelende klimaatrampen.

,,Groenland smelt weg, er zijn bosbranden van Australië tot Siberië, massale overstromingen van Sudan tot Jakarta en één van de warmste hittegolven ooit in Nederland. We zien de klimaatrampen waar wetenschappers ons al jaren voor waarschuwen nu duidelijker dan ooit. Desondanks blijft de politiek dezelfde weg volgen zonder de nodige veranderingen door te voeren’’, zegt woordvoerder Sytze Fortuin (14).

De beweging wil onder meer dat de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs worden gehaald, en dat er wordt geluisterd naar de wetenschappers.

In Leeuwarden verzamelen de actievoerders om 14 uur op het Oldehoofsterkerkhof. Fridays For Future roept iedereen die komt op om een mondkapje te dragen.

Nieuws

menu