Parade met boten en Regenboogviering in de Grote Kerk: Roze Zaterdag in volle gang in Leeuwarden. Kaarten voor Zaailand alleen nog verkrijgbaar aan de kassa

Boten in de binnenstad van Leeuwarden. FOTO JACOB VAN ESSEN

Roze Zaterdag in Leeuwarden is zaterdag in gang geschoten met een Regenboogviering in de Grote Kerk en een theatraal vlagvertoon van studenten.
Lees meer over
Leeuwarden

Ook is er een pride, een parade van zeventien pramen door de grachten. Bekijk hieronder hoe het programma er verder uitziet.

12.00-17.00 uur

Informatiemarkt . Een vast onderdeel van Roze Zaterdag. Dit gebeurt verspreid over het Ruiterskwartier, dicht bij De Harmonie. ‘Werkgroep Roze Educatie presenteert de hele middag creatieve en culturele activiteiten in en om Neushoorn’, aldus het programma .

13.00-00.00 uur

Het hoofdprogramma vindt plaats op het Zaailand (Wilhelminaplein). Daar staat het hoofdpodium waar diverse artiesten te zien zijn. Onder anderen Merol - bekend van Lekker Met De Meiden en andere weinig verhullende songteksten - Kid Creole & The Coconuts en Chibi Ichigo (een in Rusland geboren Belgische hiphopper) gaan optreden. De volledige line-up vind je hier.

19.30-00.00 uur

Het avondprogramma bij poppodium Neushoorn. Met optredens van onder anderen Lionstorm , Sado Opera (Wilde Renate, Berlin) en Zuperstition .

Kaarten aan kassa

Rond het podium op het Zaailand is plek voor maximaal 8000 mensen. Daarvoor heb je een toegangskaart nodig. Alle gereserveerde gratis tickets zijn weg. Er zijn nog wel losse tickets aan de kassa’s op het Zaailand verkrijgbaar. Zolang de voorraad strekt. Je moet een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu