Roze Zaterdag Leeuwarden een jaar uitgesteld door coronavirus

Roze Actie in Winschoten, mede georganiseerd door Roze 50+. Foto Archief Huisman Media Foto: Huisman Media

Roze Zaterdag in Leeuwarden is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus. De LHBTI-manifestatie zal in 2021 plaatsvinden. Dat heeft de stichting Roze Zaterdagen Nederland woensdag besloten.
Lees meer over
Leeuwarden

Roze Zaterdag 2020 zou op 20 juni plaatsvinden in Leeuwarden. Volgens de stichting is de gezondheid van bezoekers en artiesten niet te garanderen wanneer het evenement door zou gaan.

Dat het evenement nu met een jaar wordt uitgesteld kan de organisatie in Leeuwarden wel waarderen. „Dit betekent dat al ons voorbereidende werk niet voor niets is geweest”, zegt Margot Hoiting, namens de organisatie. ,,We zijn de stichting Roze Zaterdagen ontzettend dankbaar dat we het evenement een jaar kunnen uitstellen.”

Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag op basis van een winnend bidbook. Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend.

De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (LHBTI’ers) te tonen en zo het respect en begrip te vergroten.

Nieuws

Meest gelezen