Rijk mikt op woonbestemming belastingkantoor Leeuwarden

Het voormalige Leeuwarder belastingkantoor. Foto archief LC

Het kabinet ziet een woonfunctie in het leegstaande Leeuwarder belastingkantoor aan de Tesselschadestraat wel zitten, maar noemt geen concrete planning.
Lees meer over
Leeuwarden

Dit blijkt uit een brief van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting in antwoord op CDA-vragen in de Tweede Kamer. ‘Herbestemmen tot wonen is al langer een wens van het Rijksvastgoedbedrijf’, staat in de brief, maar ‘het pand is door de bouwaard, slechte staat van de installaties en de gemeentelijke monumentale status een moeilijk en kostbaar te transformeren object’.

De gemeente zou eerder hebben vastgehouden aan een kantoorbestemming, maar streeft inmiddels ook een woonfunctie na, volgens De Jonge. Zowel Den Haag als de gemeente zetten in op ‘huisvesting voor statushouders en andere doelgroepen binnen afzienbare termijn’.

Wat er nu precies gaat gebeuren, blijkt niet uit de brief. De Jonge wijst op gesprekkende die gaande zijn. Wethouder Hein de Haan liet eerder te weten dat het Rijksvastgoedbedrijf als eigenaar aan zet is. Den Haag laat het gebouw al zes jaar leegstaan.

Nieuws

menu