Restaurant Efeze aan de Nieuwestad in Leeuwarden wil fietsenrekken verplaatsen om terras te kunnen uitbreiden

Een rij geparkeerde fietsen in het centrum van de stad. FOTO ANTON KAPPERS

Restaurant Efeze aan de Nieuwestad in Leeuwarden wil zijn terras uitbreiden. Om dat te realiseren vraagt eigenaar Ahmet Binboga aan de gemeente om vijf fietsenrekken voor het voormalige pand van bioscoop Tivoli weg te halen.
Lees meer over
Leeuwarden

Volgens Binboga is er een paar meter verderop genoeg ruimte voor de fietsenrekken. In de bouwvergunningaanvraag werpt Binboga het idee op om de fietsenrekken te verplaatsen naar het begin van de Nieuwestad, richting eethuis het Broodhuys.

Of de bouwvergunning door de gemeente wordt goedgekeurd is nog maar de vraag. Maandagavond was de behandeling van het bezwaarschrift Huize Kwast, het restaurant naast Efeze, dat ruimere openingstijden wil voor het terras op de brug. Tijdens de behandeling van dat bezwaar vertelde Marjan van der Helm, bestuurlijk juridisch medewerker, dat de gemeente Leeuwarden vaker aanvragen krijgt om fietsenrekken weg te halen om ruimte te maken voor terrasuitbreidingen. Daar wordt geen gehoor aan gegeven, omdat de gemeente een mengeling van wonen, bedrijven en horeca wil aan de noordzijde van de Nieuwestad.

Nieuws

menu