Rechter: Dijkstra Draisma hoeft Wyckerveste niet direct 1,6 miljoen euro te betalen voor project nieuw Cambuurstadion

Bouwgroep Dijkstra Draisma hoeft projectontwikkelaar Wyckerveste niet direct 1,6 miljoen euro te betalen. Dat heeft de rechter in bepaald in de juridische strijd tussen de twee oud-ontwikkelaars van een nieuw Cambuurstadion.

Het WTC-gebied, waar het Cambuurstadion zal verrijzen.

Het WTC-gebied, waar het Cambuurstadion zal verrijzen. Foto LC/Arodi Buitenwerf

Wyckerveste daagde Dijkstra Draisma twee weken geleden voor de rechter omdat de Limburgse projectontwikkelaar meent nog 1,6 miljoen tegoed te hebben. Geld dat Dijkstra Draisma heeft verdiend met de bouw van twee supermarkten bij het WTC. Die supermarkten zijn gebouwd met het oog op de komst van het nieuwe stadion, vlak daarnaast, en maken deel uit van de hele gebiedsontwikkeling.

Volgens de Limburgse projectontwikkelaar is het geld nodig om een Leisuredome bij het geplande stadion te bouwen. Maar de rechter schoof dat argument opzij omdat Wyckerveste in november vorig jaar uit het plan voor een nieuw stadion en de ontwikkeling van het WTC gebied stapte. De projectontwikkelaar deed dat omdat de businesscase niet rond kwam. Concrete plannen voor een Leisuredome met een bioscoop en horeca zijn er op dit moment dan ook niet. De nieuwe ontwikkelaar Van Wijnen heeft dat op de lange termijn geschoven.

Wyckerveste

Dijkstra Draisma ontkent niet dat Wyckerveste recht heeft op een deel van de winst die gemaakt is met de bouw van de supermarkten. Maar, zo stelde de bouwer twee weken geleden, er valt nog meer te verrekenen tussen beide partijen en Dijkstra Draisma vindt dat zij uiteindelijk geld van Wyckerveste moet krijgen.

Dijkstra Draisma en Wyckerveste probeerden sinds 2017 een nieuw stadion te realiseren en het WTC gebied te herontwikkelen. De plannen zijn tot nu toe niet uitgevoerd.
 


Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Cambuur
Cambuurstadion