Raadslid D66 belaagd met een stok in Leeuwarder Vlietzone

De Vlietzone. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Raadslid Julie Bruijnincx van D66 is achternagezeten door een man met een stok. Het gebeurde tijdens een werkbezoek aan de Leeuwarder Vlietzone.

Fractievoorzitter Bruijnincx was samen met twee andere D66’ers op bezoek in de Vlietzone waar ze werden rondgeleid door twee leden van de Stichting Vlietvaardig. Terwijl ze aan het kijken waren bij een vuildumping in de Willem Loréstraat, trokken ze de aandacht van een man die bij hulpverlener Strong ID naar binnen wilde. De man kwam op hen af, pakte een stok en ging tegen hen tekeer. ,,Ik ben niet zo snel bang, maar dit was echt niet leuk”, aldus Bruijnincx.

Terwijl de man de fractievoorzitter van D66 met de stok achternazat, botste hij op een passerende fietser. De fietser kreeg daarna een plens bier in het gezicht gesmeten uit het glas dat de man, voor hij de achtervolging op het raadslid inzette, even had weggezet.

Bruijnincx maakte van de gelegenheid gebruik om de politie te bellen die binnen enkele minuten ter plaatse was. Of ze aangifte gaat doen, wist Bruijnincx maandagavond nog niet.

Strong ID

Rondom zorgaanbieder Strong ID is het al ruim twee jaar onrustig. Strong ID vangt jongeren en jong-volwassenen op die veelal tussen wal en schip zijn terechtgekomen. Behalve begeleiding en dagbesteding, maken cliënten van Strong ID ook gebruik van de mogelijkheid om in aangrenzende panden een kamer te huren. Dat leidt regelmatig tot incidenten en overlast, verschillenden buurtbewoners zijn daarom weggetrokken uit de straat. Strong ID was maandag niet voor een reactie bereikbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Vlietzone