PvdA Leeuwarden vraagt aandacht voor impact die brugbediening op afstand heeft in Warten

Inwoners van Warten zijn faliekant tegen de op handen zijnde brugbediening op afstand, zoals blijkt uit dit bordje.

Inwoners van Warten zijn faliekant tegen de op handen zijnde brugbediening op afstand, zoals blijkt uit dit bordje. Foto: Jacob Van Essen

Heroverweeg het in 2015 genomen besluit om in Warten te werken met op afstand bedienbare bruggen. Dat vraagt de PvdA Leeuwarden aan het college. De nieuwe brugbediening blijkt een negatief effect te hebben op de leefbaarheid in het dorp, wat de leefbaarheid niet bevordert, laat de PvdA weten.
Lees meer over
Leeuwarden

Als voorbeeld noemt de fractie onder meer de gastvrijheid. Op dit moment ontbreekt de menselijk regie. Ook de vele luidsprekers en camera’s die erbij komen kijken zouden voor geluidsoverlast en minder privacy zorgen. De bruggen liggen in het hart van het dorp, niet in een buitengebied zoals bij alle andere op afstand bediende bruggen. De PvdA noemt het water in Warten een zeer smalle flessenhals. In de toekomst zou er veel actie zijn in de voortuin van de inwoners. Oftewel een inbreuk op het privéleven. De PvdA wil niet dat de aantrekkelijkheid voor de waterrecreant ten koste gaat van de leefbaarheid in het dorp.