Psy-Fi en Promised Land gaan niet door, Welcome to the Village zoekt naar vorm

Psy-Fi in 2017. FOTO ARCHIEF LC/MARCEL VAN KAMMEN

Het festival Psy-Fi gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie van het meerdaagse festival in de Groene Ster bekendgemaakt op haar Facebookpagina.
Lees meer over
Leeuwarden

Het is de tweede keer dat het trance-festival wordt afgelast door corona. De editie van dit jaar zou eind augustus plaatsvinden. Volgens de organisatie is er te veel onzekerheid rondom corona, en is het risico te groot om door te gaan voor dit jaar.

Volgend jaar hopen de organisatoren alsnog een editie te houden.

Promised Land en Welcome to the Village

Psy-Fi is niet het enige festival dat niet doorgaat. Promised Land, gepland op 6 en 7 juni, gaat ook niet door, bevestigt organisator Bobby Veenstra. Het besluit is volgens hem vorige week genomen. ,,De gemeente wilde graag duidelijkheid van ons, we hebben het hen vorige week meegedeeld.” Veenstra komt een dezer dagen met meer informatie. ,,Jullie zijn ons net voor.”

Het derde festival in de Groene Ster, Welcome to the Village (WttV), lijkt wel door te gaan. Alleen de vorm, die is nog niet helemaal duidelijk zegt Chris Moorman van Welcome to the Village. ,,We gaan in ieder geval iets doen. We hebben een aantal scenario’s uitgewerkt, en daar zitten een aantal hele mooie bij!”

Maar of het een driedaagsfestival wordt op 16, 17 en 18 juli, daarover kan Moorman nog geen uitsluitsel geven.

Plannen in mei bekendgemaakt

De plannen voor deze zomer, worden in mei bekendgemaakt. Het alternatief voor de vorige afgelaste editie, festivalradio van WttV, komt in ieder geval terug.

De ticketverkoop is begin dit jaar stopgezet, en wordt in mei na het bekendmaken van de plannen voortgezet. ,,Alles is afhankelijk van hoe de situatie rond corona zich de komende tijd ontwikkelt en of festivals na 1 juli toegestaan zijn. Wij hebben bewezen dat wij als organisatie ons goed kunnen aanpassen. En als het mag, dan kan het heel snel gaan.”

Nieuws

Meest gelezen