Primera Troelstraweg in Leeuwarden: 'Bij mij kan openblijven wel uit'

De Primera aan de Leeuwarder Troelstraweg blijft gewoon open voor pakketbezorging. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

Met een dagelijkse verwerking van 400 tot 500 pakketten kan het voor Ronald van den Berg van de Primera aan de Leeuwarder Troelstraweg wel uit om open te blijven.
Lees meer over
Leeuwarden

Vrijdag werd bekend dat honderden winkels met een afhaalpunt met ingang van maandag alsnog hun deuren sluiten. Zowel Audax, eigenaar van Bruna, AKO en The Read Shop, als Primera sluit het merendeel van de winkels.

In de papieren versie van de Leeuwarder Courant staat zaterdag ten onrechte dat ook de Primera aan de Troelstraweg sluit. ,,We hebben aan al die pakketten een dagtaak’’, verklaart Van den Berg. ,,Dus bij ons kan het wel uit. Wij maken deel uit van een coöperatie en de eigenaren mogen zelf bepalen of ze open blijven of niet. Wij hebben een pakketpunt van PostNL en we doen aan thuisbezorging in de buurt.’’

Geen ‘niet-essentiële’ producten verkopen

De winkels met pakket- of postdienst mogen weliswaar openblijven tijdens de lockdown, maar mogen geen ‘niet-essentiële’ producten verkopen. ,,Klanten komen bij ons binnen voor een postzegel, maar mogen vervolgens niet de ansichtkaart kopen die ernaast ligt’’, verklaart een woordvoerder van Audax.

,,Dat leidt tot vervelende situaties. Er is frustratie bij de klant en het is ook vervelend voor de medewerker die het moet uitleggen. Er zijn al ongewenste woordenwisselingen geweest en dat is voor niemand fijn.’’

‘Niet tussen wal en schip’

Bij Audax gaat het om 50 eigen zaken en 350 winkels van franchisenemers, die hun eigen afweging maken. ,,Maar we weten dat een groot deel ook zal sluiten.’’ Primera zegt dat de meeste van de in totaal 520 winkels dichtgaan.

Audax overlegt met PostNLomzo snel mogelijk een oplossing te vinden voor pakketjes die bij de winkels zijn bezorgd. ,,We willen niet dat die tussen wal en schip raken’’, zegt de woordvoerder.

Winkelketen Blokker gaat juist eigen personeel inzetten om pakketjes bij klanten thuis af te leveren.

Nieuws

menu