Prijsvraag Zalen Schaaf gaat door in Leeuwarden

 Zalen Schaaf in de Leeuwarder Breedstraat.  Foto LC/Erwin Boers

Zalen Schaaf in de Leeuwarder Breedstraat. Foto LC/Erwin Boers

De gemeente Leeuwarden pakt - na jaren vertraging - toch door met de prijsvraag voor Zalen Schaaf. Wie een plan heeft, kan dit tot 16 december indienen.
Lees meer over
Leeuwarden

De gemeente wil het monumentale zalencentrum in de Breedstraat op termijn verkopen of verhuren aan initiatiefnemers met een goed idee. Wie kans wil maken, moet zorgen voor een plan dat financieel haalbaar, origineel en aansprekend is. Het moet meerwaarde hebben voor de wijk en de stad.

Een selectiecommissie beoordeelt de inzendingen begin volgend jaar. Vervolgens komt er een uitgebreid proces waarin omwonenden, belanghebbenden en de gemeenteraad zich erover buigen.

,,Omstreeks’’ het voorjaar geven burgemeester en wethouders een advies, waarna de gemeenteraad een besluit neemt. Vervolgens wordt gesproken met de indieners van het meest kansrijke plan.

Het gebouwencomplex is de afgelopen jaren ter beschikking gesteld aan verschillende tijdelijke gebruikers, maar dit leverde geen kostendekkende huur op. Daar mikt de gemeente uiteindelijk wel op. Vooralsnog is afbraak uitgesloten.