Pommeranten Pries voor Stichting Kinderactiviteiten in Leeuwarden

Voorzitter van de jury Piet Meerdink feliciteert Peter Schleiffert, Zoë Bult en Stefan Visser, bestuursleden van stichting Kinderwerk in Leeuwarden.

De Pommeranten Pries 2020 van de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd is vrijdag uitgereikt aan Stichting Kinderactiviteiten in Leeuwarden. Met hun jaarlijkse zomeractiviteit Jeugdland biedt zij een grote groep kinderen een vakantieweek in de zomer.
Lees meer over
Leeuwarden

Jeugdland is een week lang vakantie met activiteiten voor kinderen in Leeuwarden van 6 tot 13 jaar, ook voor kinderen met een beperking. Altijd in de laatste week van de zomervakantie, eerst aan het Kalverdijkje, de laatste jaren in Nijlân.

Voor vele Leeuwarders is Jeugdland een blijvende herinnering uit hun jeugd, zeggen Peter Schleiffert en Zoë Bult, beiden bestuurslid van de stichting Kinderwerk in Leeuwarden. ,,Als kind deden we zelf mee. We werden meegenomen door een vriend of vriendin. Later zijn we als vrijwilliger betrokken geraakt. We willen dat onze kinderen ook naar Jeugdland kunnen gaan.”

Pommeranten Pries

De Pommeranten Pries werd vrijdag in het Historisch Centrum Leeuwarden uitgereikt. De prijs is bedoeld voor personen of instellingen die in Leeuwarden op cultureel of historisch gebied een belangrijke rol hebben gespeeld.

Nieuws

menu