Politiek debat over festivalrapport Leeuwarden uitgesteld

Psy-Fi 2018 in de Groene Ster bij Leeuwarden. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Het politieke debat over het rapport van de Rekenkamer over het Leeuwarder festivalbeleid wordt volgende week niet gehouden. Dat is woensdagavond besloten na een technische vragenronde.
Lees meer over
Leeuwarden

De reden voor het uitstel van het debat is dat de Rekenkamer meer tijd nodig heeft om te reageren op de reactie van het college. Het college beschuldigde de Rekenkamer vorige week van ‘framing’ en verwierp de conclusie dat er sprake was van ‘tunnelvisie’ van de gemeente bij de festivals in de Groene Ster.

Wethouder Hilde Tjeerdema deed er tijdens een persbijeenkomst nog een schepje bovenop. ,,De rekenkamer zoomt niet in op het bredere perspectief van het afwegen van belangen. Zij kiezen ervoor om de geschiedenis zo te reconstrueren dat het lijkt alsof er een bewuste strategie van tegenwerking heeft plaats gevonden. Alsof de gemeente maar met een belang bezig hield.”

Rekenkamer voorzitter Joop Roebroek zegt dat de reactie op de collegereactie volgende week vrijdag klaar is. Daarna kan het debat alsnog plaats vinden.

Nieuws

menu