Politie pakt meerdere winkeldieven op in Leeuwarden

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De politie heeft op dinsdag en woensdag meerdere dieven opgepakt in Leeuwarden. De gestolen artikelen varieerden van een pindakaaspot tot gereedschap.
Lees meer over
Leeuwarden

Twee tieners werden dinsdag aan de Nieuwestad in Leeuwarden betrapt toen zij een tas wilden stelen. Zij zijn vijftien en zestien jaar oud. Naast een tas, hadden ze ook drie kettingen gestolen. Tegen de meisjes is een proces-verbaal opgemaakt en de ouders zijn op de hoogte gesteld.

Later die dag deed een man een poging om gereedschap ter waarde van 310 euro te stelen bij winkelgebied Centrale in Leeuwarden. Nadat hij ontdekt werd, probeerde hij te vluchten. Tijdens zijn vlucht sloeg hij iemand in het gezicht bij de winkeluitgang. Het gereedschap bleef achter in de winkel. De politie is momenteel bezig met het onderzoek en verwacht later te weten wie de man is.

De politie hield woensdagochtend een 29-jarige vrouw aan op de Schrans in Leeuwarden omdat ze een pot pindakaas stal. Door een eerdere diefstal mocht ze de winkel niet meer in. De politie is de situatie nog aan het onderzoeken.