Drugsbende uit Rotterdam actief in Leeuwarden: politie pakt vier verdachten op en vindt drugs in Hurdegaryp en Sneek

FOTO TWITTER/POLITIE FRY

In Leeuwarden, Hurdegaryp en Sneek zijn woensdagavond vier personen aangehouden. Een 34-jarige man zonder vaste woonplaats, een 36-jarige man uit Rotterdam, een 22-jarige man uit Sneek en een 19-jarige vrouw uit Kollum worden verdacht van het bezit en de handel in drugs en het witwassen van geld.
Lees meer over
Leeuwarden
Súdwest-Fryslân
Tytsjerksteradiel

Aanleiding voor het onderzoek was de aanhouding van twee Rotterdammers die een grote hoeveelheid drugs bij zich hadden in Leeuwarden. In dit onderzoek kwamen de andere verdachten naar voren, die daarop woensdag zijn aangehouden.

De 34-jarige en 36-jarige verdachte werden op de Drachtsterweg in Leeuwarden aangehouden. In de auto vonden agenten 50 gram cocaïne en 50 gram heroïne.

Heroïne, cocaïne en pillenmaker

Op hetzelfde moment werd er binnengevallen in de woning van de 22-jarige verdachte uit Sneek en twee woningen in Hurdegaryp. In Sneek werden diverse bolletjes cocaïne en heroïne gevonden. In één van de woningen in Hurdegaryp vonden agenten 23 gram heroïne, vijf xtc-pillen en een pillenmaker. Alle drugs en de pillenmaker zijn in beslag genomen.

De politie ziet de mannen van 34 en 36 jaar als degenen die de 22-jarige verdachte en mogelijk andere personen aanstuurden in de handel en verkoop van harddrugs.

De politie sluit in dit onderzoek meer aanhoudingen niet uit. De verdachten zitten vast. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid bij deze zaak. Het onderzoek is nog in volle gang.

Nieuws

menu