Politie en handhavers vallen café 't Wap in Leeuwarden binnen

Café 't Wap in Leeuwarden. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Politie en handhavers zijn vrijdagavond binnengevallen in café ’t Wap aan het Willem Alexanderplein in Leeuwarden. De kroeg was open, er werd gegokt en wiet gerookt.
Lees meer over
Leeuwarden

Bij de gemeente waren er meerdere signalen binnengekomen dat het café de laatste tijd regelmatig open leek. Sinds half oktober is de horeca in verband met de coronacrisis gesloten. Bovendien zouden er illegale activiteiten plaats vinden. Voor burgemeester Sybrand Buma reden om de politie en handhavers naar het Willem Alexanderplein in Nijlân te sturen.

Illegaal gokken

Binnen werden zo’n vijftien mensen aangetroffen. Behalve dat ze er niet mochten zijn, hielden ze zich volgens de gemeente bezig met pokeren, oftewel illegaal gokken. De ruimte achter het café-gedeelte van ’t Wap werd ook gebruikt en dat mag niet volgens de vergunning.

Bezoekers van ’t Wap konden naar binnen door een zij-ingang, die met camera’s was uitgerust zodat alleen genodigden naar binnen konden. Alle mensen die aanwezig waren, hebben een boete van 95 euro gekregen. De eigenaar wordt op een later moment gehoord, dan wordt ook duidelijk welke sancties hij opgelegd krijgt.

Nieuws

menu