Peter (52) uit Leeuwarden was dakloos en gedetineerde. Nu helpt hij anderen hun leven weer op orde te krijgen: 'Ik ben altijd bang mijn huis kwijt te raken'

Peter van Gorkom (52) was al jong op zee, aan het werk als garnalenvisser. Tot het misging. Van Gorkom raakte dakloos, drugsverslaafd en kwam in de gevangenis terecht. Nu heeft hij zijn leven op orde en helpt anderen met dezelfde problematiek er weer bovenop te komen.

Peter van Gorkom (52) zit samen met zijn hond Wolf op de bank in zijn woning. ,,Ik ben altijd bang om mijn huis kwijt te raken."

Peter van Gorkom (52) zit samen met zijn hond Wolf op de bank in zijn woning. ,,Ik ben altijd bang om mijn huis kwijt te raken." Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

Lees meer over
Leeuwarden

Samen met zijn hond Wolf zit Peter van Gorkom (52) op de bank in zijn appartement in de Leeuwarder wijk Heechterp. Aan zijn oor bungelt een gouden Urker oorbel. ,,Voor als je verdrinkt”, zegt Van Gorkom. ,,Dan kunnen ze je lichaam daaraan herkennen. Daar zijn mijn tattoos ook voor.” Een zeemeermin is duidelijk te zien op zijn rechterarm, op zijn hand zit een klein anker. ,,En op mijn rug heb ik nog twee grote vissersboten.”

Nieuws

menu