De opening van Pathé in Leeuwarden is uitgesteld, maar de bios had volgens het contract eigenlijk in 2020 al opgeleverd moeten worden

FOTO PATHÉ

Volgens een voorwaarde bij de grondverkoop voor de nieuwe bioscoop aan het Ruiterskwartier, had Pathé in 2020 opgeleverd moeten worden. Zo niet, dan zou de gemeente de grond kunnen terugvorderen.
Lees meer over
Leeuwarden

,,Binnen drie jaar nadat de grond geleverd werd, had de bioscoop klaar moeten zijn”, zegt woordvoerder Rob Leemhuis van de gemeente Leeuwarden. De grond werd geleverd in 2017.

Toch heeft de gemeente de grond niet teruggevorderd. ,,Omdat we er altijd alle vertrouwen in hadden dat de bioscoop gerealiseerd zou worden”, aldus Leemhuis.

Nadat de bouw in 2018 werd stilgelegd omdat bouwmaterialen duurder waren geworden dan begroot, werd in het voorjaar van 2019 de bouw hervat. In de oorspronkelijk plannen zou de bioscoop op dat moment al klaar moeten zijn: eind 2018 had Pathé de deuren aan het Ruiterskwartier al willen openen.

Dinsdag meldde Pathé dat de opening opnieuw is uitgesteld. ‘Vanwege een tekort aan materialen’, aldus een persbericht. Dat is opmerkelijk omdat zondag de twee andere locaties van Pathé in Leeuwarden feestelijk werden gesloten omdat het nieuwe complex met zeven zalen volgende week geopend zou worden.

Op vragen reageert Pathé niet. Zo is niet duidelijk welke materialen er niet zijn. En waarom zondag de oude bioscopen gesloten werden, terwijl twee dagen later bekend werd gemaakt dat de nieuwe bioscoop niet op tijd af is.

Wel heeft Pathé aangekondigd dat de sluiting van een van de bioscopen is teruggedraaid. Wanneer de nieuwe zalen aan het Ruiterskwartier alsnog open gaan, is niet bekend.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen