PEL trekt opnieuw aan de bel over tandpolis minima

FOTO ANP

Het Platform Een- en Tweepersoonshuishoudens Leeuwarden (PEL) trekt opnieuw aan de bel over de aanvullende tandartsverzekering voor minima van De Friesland.
Lees meer over
Leeuwarden

Eerder was deze polis bij 369 klanten eenzijdig opgezegd. Na een bezwaar van een inwoner van Leeuwarden werd dit begin vorig jaar teruggedraaid. Minima hielden dus hun recht op een aanvullende tandartsverzekering naast de AV Frieso, een aanvullende zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen.

In september kregen deze verzekerden echter een brief waarin stond dat de verzekering per 1 januari 2021 vervalt. ‘Ofwel het hele circus begint opnieuw’, schrijft PEL in een brief aan het college. Wat PEL vooral kwalijk vindt aan de brief is ‘de klakkeloze wijze waarop De Friesland tandartskosten over de schutting gooit richting gemeente: vraag maar bijzondere bijstand aan.’ PEL vraagt het college met De Friesland om de tafel te gaan om een oplossing te vinden voor de verzekerden. De fractie van PAL/GroenLinks heeft inmiddels vragen over de kwestie gesteld aan burgemeester en wethouders.

Nieuws

menu