Overval van 1944 in kleine kring herdacht

In uiterst kleine kring is dinsdag n het cellencomplex van de Leeuwarder Blokhuispoort stilgestaan bij de overval van 8 december 1944. Vorig jaar waren er 200 genodigden.

Hessel de Walle (l) bij de deuren waar de overvallers destijds binnenkwamen in het cellencomplex van de Blokhuispoort, tegenover hem links Gerk Koopmans en rechts Jan Pieter Visser. Naast De Walle zit Margriet Bakker.

Hessel de Walle (l) bij de deuren waar de overvallers destijds binnenkwamen in het cellencomplex van de Blokhuispoort, tegenover hem links Gerk Koopmans en rechts Jan Pieter Visser. Naast De Walle zit Margriet Bakker. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Lees meer over
Leeuwarden

Eigenlijk vierden vier betrokkenen gisteren dat het vorig jaar, op 8 december 2019, mogelijk is geweest de toen 75-jarige herdenking van de overval uitgebreid te vieren. Precies voor de deuren waar de 26 overvallers destijds binnenvielen om 51 gevangenen uit Duitse handen te bevrijden, kwamen ze samen. Dat was rond half zes, het tijdstip dat de daadwerkelijke overval plaatsvond.

Onthulling kunstwerk

Nieuws

menu