Opnieuw controle na overlast op Junokade in Leeuwarden: 25 boetes en rijbewijs ingevorderd

FOTO ANP

Voor de derde keer deze maand hebben agenten een controle gehouden op de Junokade en in de directe omgeving daarvan in Leeuwarden. Daarbij zijn tussen vrijdagavond acht uur en zaterdagnacht twee uur 25 boetes uitgedeeld.

Zeven personen kregen een bekeuring voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Daarnaast gingen vijf bestuurders op de bon voor niet volgen juiste rijrichting en werden vijf bonnen uitgedeeld aan automobilisten die mistlicht voerden. Ook gingen drie personen op de bon voor het niet dragen van de autogordel.

Er werden ook bonnen geschreven voor rijden met ongeldig rijbewijs, rijden met te gladde banden en een kenteken dat niet aan de eisen voldeed. Een bestuurder kon bovendien ter plaatse zijn rijbewijs inleveren na gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast werd een aantal waarschuwingen gegeven voor uiteenlopende dingen.

Ook deze keer was de controle naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast en rijgedrag van autobestuurders die samenkomen op de kade. De politie kreeg hulp van toezichthouders en Team Verkeer Noord-Nederland.

De politie Leeuwarden laat weten de komende tijd vaker gericht te gaan controleren op de kade. Dat deed ze de afgelopen jaren al meermaals.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden