Ook in Leeuwarden moeten verkiezingsposters Mark Rutte en Thierry Baudet het ontgelden

Op verschillende plekken in Leeuwarden zijn verkiezingsposters beklad en vernield. Foto: Anton Kappers

Mark Rutte (VVD) met een hitlersnor en een bloedneus, een poster van Thierry Baudet (FvD) met een snor, baard en een rood kruis door het gezicht. Werden afgelopen weekend verkiezingsposters in Drachten beklad en vernield, nu moesten posters op verschillende plekken in Leeuwarden het ontgelden.
Lees meer over
Leeuwarden

Ook in Drachten waren de FvD-leider en de minister president het vaakst de klos. Hier werd zelfs gepoogd de verkiezingsborden in brand te steken, getuige de brandsporen op de borden.

In Leeuwarden zijn er ook stickers op de posters geplakt, afkomstig van het platform ‘De Rode Lap’, een webshop waarop socialistische en anti-rechtse merchandise verkocht wordt. ‘Voor altijd antifascist’ valt op een sticker te lezen die op een poster van Baudet is geplakt. Op een andere plaats is geprobeerd een FvD-poster van het verkiezingsbord af te trekken.

Marco Molhoek, fractievoorzitter van de VVD in Smallingerland, zei maandag nog dat het volgens hem in Friesland niet veel voorkomt dat verkiezingsposters worden beklad. ,,Ik heb het nog niet voorbij zien komen. Hier wel. Er heerst hier blijkbaar toch wat een vervelende mentaliteit”, meende hij.

Nieuws

menu