Ook buitengebied gemeente Leeuwarden krijgt glasvezel

Spinder Kabeltechniek uit Harkema verving eerder dit jaar de kabels in Het Droevendal in Leeuwarden. Blauwe kabels zijn glasvezekabels Foto: Fotobureau Hoge Noorden

Ook het buitengebied van de gemeente Leeuwarden krijgt de beschikking over een glasvezelverbinding. Burgemeester Sybrand Buma en Niek Geelhoed, directeur van aanbieder Kabelnoord, tekenden daartoe donderdag een overeenkomst.
Lees meer over
Leeuwarden

De komende tijd wordt er een technisch ontwerp gemaakt en zullen er vergunningen worden aangevraagd bij de gemeente op basis van de reeds aangemelde adressen.

In totaal moeten er zo’n 1000 percelen aangesloten worden op het glasvezelnetwerk, daarvoor moet in fasen 260 kilometer gegraven worden. Met de provincie Fryslân is afgesproken dat minimaal 90 procent van de adressen in het buitengebied van Friesland uiterlijk in 2021 zal zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Leeuwarden is één van de laatste gemeenten waar percelen in het kader van dit project op glasvezel zullen worden aangesloten.

Mensen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat alsnog doen .

Nieuws

menu