Ook Aldi wil met boeren in gesprek gaan

FOTO CAMJO MEDIA

Distributiecentra van Lidl, Albert Heijn, Aldi en Jumbo werden dit weekend getroffen door blokkeeracties van boeren. De Lidl en Aldi hebben inmiddels aangegeven met de boeren in gesprek te willen.
Lees meer over
Leeuwarden

De acties leidden tot lege schappen in supermarkten. Een bord voor de Albert Heijn XL aan de Tijnjedyk in Leeuwarden meldde zondag dat niet alles leverbaar is. In de Albert Heijn in Heerenveen was bijna niks meer te krijgen. De Lidl maakte met plakkaten duidelijk dat niet alle producten er zijn.

Sinds vrijdagavond blokkeren boeren distributiecentra om een betere prijs voor hun producten te krijgen. Zaterdagavond boeken de boeren onder leiding van Koos van der Zee uit Een-West een eerste overwinning in Heerenveen. De Lidl kondigde aan in gesprek te willen en begrip te hebben voor hun moeilijke situatie. De boeren vertrokken. Een deel verplaatste zich naar de Aldi in Drachten.

Daar werd zondag aan het eind van de middag ook resultaat bereikt, meldt Koos van der Zee. Ook de Aldi wil het gesprek aangaan, alsmede alle inkooporganisaties van deze keten.

Nieuws

Meest gelezen