Een trein die zonder te stoppen doorrijdt van Leeuwarden naar Groningen en terug? De provincie ziet het wel zitten en gaat onderzoek doen

Een Wink-trein van Arriva, hier op het station in Groningen. FOTO DVHN

Een sneltrein die zonder tussenstops tussen Leeuwarden en Groningen rijdt: de provincie ziet er wel wat in.
Lees meer over
Leeuwarden

De huidige sneltreinen rijden twee keer per uur. Ze stoppen op twee plekken: Feanwâlden en afwisselend Buitenpost en Zuidhorn. Gedeputeerde Avine Fokkens gaat nu onderzoeken of de non-stopsneltrein, die een flink kortere reistijd zou hebben, daar nog bij kan. Ze zegt dat het spoortechnisch zou moeten kunnen. ,,Maar de vraag is vooral: kan het financieel ook?”

Vervoerder Arriva zou er waarschijnlijk extra geld voor moeten hebben. In de concessie, die loopt tot 2035, is de extra trein niet meegenomen.

Een alternatief zou kunnen zijn dat een van de twee huidige sneltreinen wordt geschrapt, ten faveure van de non-stoptrein. De gedeputeerde zegt niet vooruit te willen lopen op de vraag of dat voor haar een optie zou zijn.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu