Onderzoeksbureau vindt geen enkele aanwijzing voor seksuele intimidatie bij Poppodium Neushoorn in Leeuwarden

Er is geen sprake van seksuele intimidatie van stagiaires en vrijwilligers door personeel bij Poppodium Neushoorn in Leeuwarden. Dat blijkt uit onderzoek van Hoffman Bedrijfsrecherche.

Neushoorn aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden.

Neushoorn aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. FOTO NIELS WESTRA

Ook zijn er geen aanwijzingen gevonden voor drugs- en alcoholmisbruik onder personeel en vrijwilligers. Zowel Neushoorn als het Friesland College - dat een opleiding binnen het poppodium heeft - hebben de protocollen voor misstanden op orde. Neushoorn is, volgens de onderzoekers, een veilige werk- en leeromgeving. Dat melden Neushoorn, het Friesland College en het college van b en w van Leeuwarden vandaag. Het onderzoek door Hoffman is uitgevoerd in opdracht van Neushoorn. 

Aanleiding voor het onderzoek was een artikel op de nieuwssite  liwwadders.nl  in december vorig jaar. Hierin werd gesteld dat vrijwilligers van Neushoorn en stagiaires van het Friesland College zich binnen het popcentrum niet veilig voelen. ‘Meiden’ zouden door technici van het podium worden verleid tot seks en drugsgebruik, er zou sprake zijn van machtsmisbruik. Klachten daarover zouden door de leiding worden gebagatelliseerd, aldus de nieuwssite die zich zei te baseren op meerdere anonieme bronnen.

34 interviews

Het onderzoek van Hoffman Bedrijfsrecherche zelf is niet openbaar gemaakt in verband met privacyredenen. ,,Vanwege bescherming van persoonsgegevens en het risico van inbreuk op persoonlijke omstandigheden is het rapport vertrouwelijk en in beheer bij ons als opdrachtgever”, verklaart Serge Hollander, directeur van Neushoorn.

Hoffman heeft voor het onderzoek 34 vrijwilligers, stagiaires en medewerkers van Neushoorn geïnterviewd. Ook is er een tijdelijk meldpunt ingesteld waar mensen anoniem hun verhaal kwijt konden. 

‘Geen van de 34 gesprekspartners herkende vermeende misstanden zoals in het artikel zijn beschreven: seksuele handelingen tussen medewerkers en stagiaires, het consumeren van alcoholhoudende drank en drugs, onregelmatigheden met betrekking tot drugs of het bagatelliseren van klachten over ongewenst gedrag. Medewerkers en vrijwilligers van Neushoorn en studenten van D’Drive beoordelen Neushoorn als een veilige werk- en leeromgeving. Zij spreken over een ‘hele positieve sfeer en openheid’’, aldus Hoffman.

'Het grootste deel an de deelnemers aan het onderzoek was geschokt over de weergave van hun cultuur en de beschreven misstanden'

Het onderzoeksbureau constateerde wel dat sommige geïnterviewden verwijzingen naar onderwerpen uit het artikel herkenden, maar daar werd bij gezegd dat die veel zwaarder werden aangezet dan men het had ervaren. ‘Het grootste deel an de deelnemers aan het onderzoek was geschokt over de weergave van hun cultuur en de beschreven misstanden’, beschrijft Hoffman. 

Bij de meldlijn kwam een anonieme melding binnen, die stelde dat het artikel op  liwwadders.nl  wel klopte, maar diegene wilde verder niet meewerken aan het onderzoek. Ook concludeert Hoffman dat er in de gesprekken vaak naar voren kwam dat de verwijzingen in het artikel gekoppeld lijken te zijn aan enkele individuen waarna het is uitvergroot. En zou sprake zijn van ‘privé-gerelateerde zaken’. ,,Er heeft zich een relatie afgespeeld binnen Neushoorn tussen een vrijwilliger en een medewerker die aardig ‘explosief was’”, aldus Neushoorn-directeur Serge Hollander. ,,Uiteindelijk heeft dat geleid tot een toegangsverbod voor de vrouwelijke vrijwilliger.” 

In eerdere gesprekken die deze krant heeft gevoerd met een zestal vrijwilligers van Neushoorn werd naar deze situatie gewezen als mogelijke bron van het verhaal. ,,Het klopt dat het vermoeden er is dat het verhaal daaruit voortvloeit”, aldus Hollander. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden