Onderwijsinspectie bestempelt CSG Comenius Mariënburg in Leeuwarden als 'zeer zwak' (en de school komt daarmee in een select groepje scholen terecht)

Het CSG Comenius Mariënburg. FOTO ANTON KAPPERS

Het CSG Comenius Mariënburg in Leeuwarden heeft onlangs het predicaat ‘zeer zwak’ gekregen van de onderwijsinspectie. Dat heeft de school laten weten in een brief.
Lees meer over
Leeuwarden

De onderwijsinspectie geeft scholen of afdelingen het predicaat zeer zwak als ze beneden de wettelijke norm presteren. Mariënburg heeft nu het voorlopige rapport van de inspectie gekregen, waarin staat dat er met name verbeterd moet worden op het regelmatig checken of de ontwikkeling van leerlingen volgens verwachting verloopt en het - als dit niet volgens verwachting verloopt - aanbieden van extra ondersteuning. De school biedt havo- en atheneumopleidingen aan.

De inspectie komt volgend jaar terug om te bekijken of de school vooruitgang heeft geboekt. Het definitieve rapport volgt waarschijnlijk in de week van 8 juni.

Op de lijst met zeer zwakke scholen en afdelingen in het middelbaar onderwijs in Nederland staan momenteel alleen een aantal SvPO-scholen, een praktijkschool in Amsterdam en een Islamitische school: het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

Nieuws

menu