Omstanders en agenten springen het water in om te water geraakte man met steekwond te redden in Leeuwarden. Nog een persoon met verwondingen naar ziekenhuis

Omstanders en agenten springen het water in om te water geraakte man met steekwond te redden in Leeuwarden

Aan de Willemskade in Leeuwarden is zondagavond een man te water geraakt. Hij had een steekwond. Omstanders en agenten sprongen het water in om de man boven water te houden.
Lees meer over
Leeuwarden

Later kwamen duikers van de brandweer ter plaatse om het slachtoffer veilig op de kant te krijgen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen voor assistentie.

Ooggetuigen zagen een slachtoffer vanaf het station richting de Willemskade rennen, op de fiets achtervolgd door een man met - vermoedelijk - een mes.

De politie vermoedt dat er een conflict op het station heeft plaatsgevonden, waarna de man te water is geraakt. Een tweede persoon is ook met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Wat de precieze rol en betrokkenheid van de twee gewonden is, weet de politie nog niet.

De politie is op beide locaties een onderzoek gestart naar wat zich precies heeft afgespeeld. Het treinstation Leeuwarden was vanwege het onderzoek afgesloten. Rond de Achmeatoren is een groot deel nog afgezet.

Er is nog geen aanhouding verricht op dit moment. „Het zijn echt allemaal ‘brokjes’ informatie die we nu hebben, we zijn nog druk bezig om die puzzel te leggen. Er is nog heel veel onduidelijk”, stelt een woordvoerder van de politie.

Nieuws

menu