Oi oi como cê tá? Lied van zesjarige Vienna uit Leeuwarden populair in Brazilië

Folllow and support her. Young talent @artist.vienna on Instagram. Produced by Shinobi productions & Carlos Hogendorp Support by Braga entertainment Brasil / Europe

Het nummer Muito Linda van de zesjarige Vienna uit Leeuwarden is deze maand al 250.000 keer bekeken op YouTube en wordt dagelijks gedraaid op de Braziliaanse radio. Haar vader Carlos Hogendorp is trots, maar ook voorzichtig. ,,Het belangrijkste is dat ze het zelf leuk blijft vinden.”
Lees meer over
Muziek
Leeuwarden

Oi oi como cê tá? Ola, nao falar Português. Muito linda, vocé muito linda. Deze drie Portugese zinnen, uit de mond van Vienna uit Leeuwarden , waren deze maand op meerdere Braziliaanse radiostations te horen.

,,Wat ze zingt is: oi, oi, hoe gaat het met jou? Ik praat geen Portugees, maar ik weet wel dat je heel mooi bent”, vertelt haar vader Carlos Hogendorp. ,,Het begon eigenlijk als een grapje. Vienna haar oom wilde graag een liedje produceren met een paar Portugese woorden op een deuntje dat blijft hangen. Dat is wel gelukt.”

Netwerk

Hoe een nummer van een zesjarig meisje uit Leeuwarden aanslaat in Brazilië? Dat komt vooral door het netwerk van Vienna haar vader Carlos Hogendorp. De Leeuwarder handhaver werd zes jaar geleden razend populair in het Zuid-Amerikaanse land , nadat hij met het televisieprogramma Tros Vermist op zoek ging naar zijn biologische ouders. Het levensverhaal van Hogendorp werd opgepikt en zijn liedjes kregen een groot publiek.

,,Uit die tijd ken ik nog veel presentatoren van radio- en televisiestations”, vertelt Hogendorp. ,,Ze nemen niet alles klakkeloos over, maar ze nemen altijd de moeite om te kijken als ik een nummer stuur.”

250.000 views

Het nummer van Hogendorp en dochter Vienna scoort, blijkt wel uit de kliks en reacties uit Brazilië. In videoberichten laten Braziliaanse artiesten als Mirella (19.4 miljoen volgers) en Allana Macedo (920.000 volgers) weten fan te zijn van het Portugeestalige nummer.

Ook uit eigen land komen berichten van onder meer Glennis Grace, rapper Lexxus en Latifah. ,,Vienna is er heel trots op”, zegt Hogendorp. ,,Ze weet dat ze van Braziliaanse afkomst is en luistert ook Braziliaanse muziek. Toen we lieten zien hoe populair het nummer is, kon ze het bijna niet geloven. Het tovert elke keer een lach op haar gezicht. Ze vertelde dat ze nu net zoveel views had als haar favoriete kindervlogger Bibi (11) uit Zwolle.”

Op haar Instagram laat Vienna aan haar fans weten: ,,ik vind het superlief dat jullie allemaal hebben gekeken. Willen jullie een keertje meezingen?”

Gewoon naar school

Hogendorp, die weet hoe het is om in de schijnwerpers te staan, doet er alles aan om Vienna te behoeden voor de negatieve kant van de populariteit. Hij is daarom blij dat YouTube de reacties onder de video heeft uitgeschakeld. ,,Er zitten goede en slechte kanten aan het leven van een artiest. Ik heb die begeleiding in mijn tijd een beetje gemist, daarom wil ik mij daar nu voor inzetten. Vienna blijft het meisje dat net als andere kindjes naar school gaat en soms de oren van je hoofd kan kletsen. Er zit geen druk op. We bekijken het van dag tot dag.”

Lees ook | Leeuwarder moet ‘Bieber van Brazilië’ worden

Nieuws

menu