OM eist opnieuw acht jaar cel en tbs voor het doden van Ursel Sprott

Moeder Mireya bij de herdenkinsboom voor haar zoon Ursel. FOTO HILDEBRAND BIJLEVELD

Moeder Mireya bij de herdenkinsboom voor haar zoon Ursel. FOTO HILDEBRAND BIJLEVELD

Ook in hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van acht jaar en tbs geëist wegens het doden van Leeuwarder Ursel Sprott (35). 
Lees meer over
Leeuwarden

Sprott werd in oktober 2017 bij het Jacobijnerkerkhof in zijn woonplaats met twee messteken om het leven gebracht. Twee jaar geleden werd daarvoor een nu 41-jarige man uit Leeuwarden veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat was in overeenstemming met de eis van het OM. 

De verdachte stond vandaag in hoger beroep voor het gerechtshof, omdat hij zegt niets met het incident te maken te hebben. ,,Ik heb meneer Sprott niet van het leven beroofd’’, sprak hij tegenover het hof. ,,Ik was misschien wel op de plaats delict, maar ik heb het niet gedaan.’’ 

De verdachte had eerder bij het slachtoffer drugs gekocht. Volgens de rechtbank hadden de twee daarover onenigheid. Boosheid bij de verdachte leidde uiteindelijk tot het steekincident. Zelf zegt de verdachte dat hij het slachtoffer zag liggen en dat die toen al dood was.  

,,Ik heb hem eerst omgedraaid. Toen heb ik zijn telefoon gepakt om de hulpdiensten te waarschuwen.’’ Dat hij dat niet deed, was omdat er volgens hem mensen naderden en hij met het oog op zijn lange strafblad dacht dat hij beter weg kon gaan. 

Hij meldde zich een dag later bij de politie als getuige en werd vervolgens opgepakt.  

Het gerechtshof doet op 30 november uitspraak.