Nieuwe voedselbezorger kiest Leeuwarden als oefengebied

Vrachtwagens rijden tot aan de deur. Foto Butlon

Een nieuwe bezorger van etenswaren aan particulieren heeft de pijlen op Leeuwarden gericht, Butlon uit Enschede.
Lees meer over
Leeuwarden

,,We zijn een stel jonge honden en we willen in heel Nederland actief worden’’, zegt Annemarie Startman van Butlon. Dat Leeuwarden als eerste ontginningsgebied gekozen is, ligt aan de gebrekkige concurrentie. ,,We hebben onderzoek gedaan. Er gebeurt daar op het gebied van thuisbezorgde boodschappen nog niet veel.’’

Branchegenoot Picnic, de snelgroeier uit Amersfoort, kondigde vorige herfst aan naar het Noorden te willen, maar heeft geen haast.

Tot voor kort was Butlon (van Online Butler, legt Startman uit) vooral actief in de horeca. Het Twentse bedrijf levert overwegend aan Italiaanse, Marokkaanse en Turkse ondernemers. Het bedrijf (16 werknemers) verkoopt veel voedsel uit het Midden-Oosten, Azië en landen rond de Middellandse Zee en beperkt ook non-food, zoals schoonmaakmiddelen, kaarsen en toiletpapier. De horecazaken kunnen verder gebruik maken van het Butlon-platform voor maaltijd-bezorging.

Corona

Tijdens de coronacrisis, toen de horeca stilviel, besloot het bedrijf de particuliere markt te verkennen. ,,Onze vrachtwagens rijden toch elke dag.’’ De bestellingen worden sinds 1 juli in kratjes aan de deur afgeleverd. Qua prijspeil koerst het bedrijf op ,,heel goedkoop’’.

Eind dit jaar hoopt de online supermarkt te zijn gegroeid naar 500 particuliere boodschappenbestellingen per dag. Op dit moment zijn het er een handjevol.

Nieuws

menu