Netwerkcentrum Leeuwarden verbindt mensen, juist in coronatijd

Een aantal bezoekers en medewerkers, met geheel rechts Senan. Foto: Henk Albers

Netwerkcentrum Leeuwarden biedt vanuit ‘De Klomp’ aan de Insulindestraat 27 allerlei gratis activiteiten en diensten aan voor inwoners van Leeuwarden en omstreken. Vanuit het voormalige clubhuis van vv Leeuwarden worden ook sociale contacten onderhouden en cursussen aangeboden.
Lees meer over
Leeuwarden

Coördinator Senan Hubanic laat namens het netwerkcentrum weten dat ,,daarbij wordt samengewerkt met vele organisaties, zoals onder meer Werkplaats Oud Oost, Amaryllis, Cambuur Verbindt, De Kracht van het Oplossen (schuldhulpverlening), Energiecoach, Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN), Buurtservicepunt, Rechtswinkel en Taalpunt Nederlandse les”. Met veel enthousiasme zetten de betrokkenen nieuwe projecten op en bieden zij faciliteiten, ondersteuning en begeleiding. Als motto geldt dan ook: ,,Kan niet bestaat niet.” Sinds kort vervult ‘De Klomp’ - juist in coronatijd - ook de functie van ‘Buurtkamer voor de wijk Oud Oost’.

Hubanic vervolgt: ,,Een aantal door het netwerkcentrum ontwikkelde activiteiten en voorzieningen zijn ‘Koken in de Wijk’, Weggeefkledingwinkel voor mensen met een laag inkomen, computer- plus tabletcursussen, de kleermaker en de gratis kapper voor mensen met een laag inkomen.”

Al deze activiteiten genieten financiële steun van de gemeente Leeuwarden. ,,We kunnen dankzij deze steun voorzien in gezelligheid, goedkope warme maaltijden, cursussen, gratis kleding, gratis groente en fruit en veel meer.” Zo maakt het Netwerkcentrum Leeuwarden een dubbelslag: vrijwilligers hebben een zinvolle daginvulling en bezoekers profiteren van de vele ontplooide activiteiten. ,,Op deze manier maken wij voor een brede groep mensen meer mogelijk in de toekomst en tevens versterken wij de sociale structuren in de stad en verbinden wij mensen”, zo besluit Hubanic.

Het Netwerkcentrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Tevens is men actief op drie andere locaties: Werkplaats Oud-Oost (Ouddeelstraat 9), Stadstuin Techum (Molkenkelder 2a) en Buurthuis Tjerk Hiddes (Tjerk Hiddesstraat 52). Overal gelden dezelfde openingstijden. Meer informatie is telefonisch te verkrijgen via het nummer 06-39738978 of kijk op de website: www.netwerkcentrumleeuwarden.nl.

Nieuws

menu