NOS-correspondent Iris de Graaf uit Leeuwarden door blad Harper’s Bazaar uitgeroepen tot Woman of the Year

Iris de Graaf. Foto: Stefan Heijendael

Iris de Graaf uit Leeuwarden is door de Nederlandse uitgave van het blad Harper’s Bazaar uitgeroepen tot Woman of the Year 2022. De 31-jarige journalist is Rusland-correspondent voor de NOS. Naast haar journalistieke werk voor de NOS is ze ook columnist voor Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.
Lees meer over
Leeuwarden

Volgens het tijdschrift maakt De Graafs „moed, zelfvertrouwen, openheid en inzet” haar Woman of the Year. Ze deed het afgelopen jaar uitgebreid verslag van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

,,Ik had nooit verwacht dat ik dit zou volhouden, maar we kunnen toch meer dan we denken”, zegt De Graaf in het bijbehorende interview. ,,Het voelt best dubbel dat ik nu in de schijnwerpers sta, terwijl de wereld zo op z’n kop is gegooid, afgelopen jaar. Ik wilde ook niet in een roze glitterjurk of zoiets op de foto, dat vind ik ongepast in deze tijden. Maar ik vind het wél belangrijk om te praten over mijn werk, de situatie in Rusland en de impact die dat heeft op zo ontzettend veel mensen. Daarom ben ik juist ook dit werk gaan doen.”

Nieuws

menu