Misbruik kwetsbare jongens: D66 wil erover praten in raad

FOTO ANP

D66 wil aanstaande woensdag tijdens een raadsbijeenkomst praten over het misbruik van kwetsbare jongens. Dat zegt Johan Magré, raadslid voor D66 in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

Aanleiding is het artikel over kwetsbare jongeren die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik in de Leeuwarder Courant van zaterdag. In het artikel geeft Marueen de Boer van het Veiligheidshuis aan dat er enkele tientallen signalen zijn dat kwetsbare jongeren (vooral jongens) worden geronseld en misbruikt. Het gaat daarbij om seksueel misbruik. Maar ook worden jongeren onder druk aangezet tot crimineel gedrag. Ook zijn er volgens De Boer signalen van intimidatie, bedreiging en chantage. Het betreft vooral jongeren die bekend zijn bij hulpverleners en organisaties voor jeugdhulp. Jongens zelf geven in het artikel weer hoe dat misbruik tot stand komt en wat er met hen gebeurt.

Woensdag staat er een geplande informatiebijeekomst over Jeugdhulp op de agenda van de gemeenteraad. ,,Het artikel geeft aanleiding om tijdens die bijeenkomsten vragen te stellen over wat er in het artikel beschreven staat”, aldus Magré.

Nieuws

menu