Minder uren voor recreatieve rijders, meer voor verenigingen in ijshal Leeuwarden

De Elfstedenhal in Leeuwarden. FOTO ANTON KAPPERS

Door het aantal uren voor recreatieve rijders terug te brengen hoopt de Elfstedenhal in Leeuwarden de schaatsers van de verschillende ijsclubs zo lang mogelijk te kunnen bedienen.
Lees meer over
Leeuwarden

,,We doen er alles aan om open te blijven’’, zegt directeur Klaas Siderius. ,,Maar het is niet eenvoudig. We hebben geprobeerd het beste eruit te halen voor iedereen die wil schaatsen.’’

De ijshal wil vooral ruimte kunnen bieden aan vaste gebruikers zoals die van de verschillende schaatsverenigingen. Daarvoor wordt het aantal uren waarop losse recreanten kunnen komen schaatsen ingeperkt. ,,De verenigingen hebben vaste tijden waarop ze vaak wel met honderd man op het ijs staan’’, aldus Siderius. ,,Door recreatieve uren te minimaliseren en die aan de clubs te geven, hopen we hen meer ruimte te geven.’’

De honderd clubleden zouden dan niet allemaal tegelijk een uur moeten gaan schaatsen maar verdeeld over vier uren. ,,De regie daarop laten we bij de clubs. Zij moeten zelf de verdeling maken.’’ Volgens Siderius zijn de afstandsregels met dertig man op het ijs goed te handhaven.

Om recreanten wel zo goed mogelijk te kunnen bedienen, gaat de ijshal met time-slots werken. Mensen kunnen dan online een tijd boeken om te schaatsen.

Wie gaat schaatsen kan alleen gebruik maken van de baan. Kleedkamers en horeca zijn gesloten.

Nieuws

menu