Meekijken met het werk van de politie, de politie-eenheid van Zuid-Oost Friesland liet zich volgen op Instagram

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een werkdag meekijken bij de politie, dat kon donderdag bij de politie van Zuid-Oost Friesland. Op Instagram hielden zij een volgdag, waarin volgers ook vragen konden stellen aan de eenheid.
Lees meer over
Leeuwarden

Aan de actie deden 32 collega’s van de politie-eenheid mee, van alle locaties van het basisteam. Onder andere mensen van de waterpolitie, motoragenten en mensen van de intake en service lieten zich zien. Via deze volgdag wil de politie in gesprek komen met volgers.

De tekst gaat door onder de foto.

Volgens agente Ingrid de Groot was de volgdag ontzettend waardevol en kwamen er veel verschillende kanten van het werk naar voren. De agente verzorgde donderdagavond de social media en beantwoordde de vragen die daarop binnenkwamen. Op de volgdag kwamen, volgens haar, positieve en leuke reacties.

De eenheid sprak niet alleen mensen op straat, maar ook mensen op social media. Zo heeft de politie tips en vragen binnengekregen. Volgens De Groot is de politie blij met de informatie en dat ze weet wat er speelt.

De tekst gaat door onder de foto.

Een volgdag wordt zeker nog een keer georganiseerd. Het is verrassend hoeveel mensen in gesprek zijn gegaan met de politie op straat en op social media, aldus De Groot. Volgens De Groot verandert de wereld snel en moet de politie daarin meegaan. ,,De volgdag is een prachtig voorbeeld om in gesprek te gaan met mensen op straat en op social media.”


Nieuws

menu