Alexa, Duolingo of Google Home: studenten van de nieuwe master voice technology weten er binnenkort alles van

University Campus Fryslân.

Campus Fryslân in Leeuwarden, onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen, krijgt er komend collegejaar een masterprogramma bij, helemaal gericht op voice technology. De universiteit noemt het een uniek masterprogramma in Europa, nergens anders is een master volledig gericht op dit onderwerp.
Lees meer over
Leeuwarden

Voice technology? Voice technology (spraaktechnologie) is een snel groeiende sector en behelst eigenlijk alles wat spraakgestuurd wordt, van mobiele telefoons waarop je een spraakcommando geeft om iemand te bellen, tot het leren van een taal via een app zoals Duolingo of een zogeheten smart speaker, bijvoorbeeld Alexa of Google Home.

De eenjarige master Voice Technology richt zich op beide kanten: spraak én technologie. Dus zowel studenten met een linguïstische achtergrond als studenten met een achtergrond in de kunstmatige intelligentie of informatica kunnen instromen.

De studie is in samenspraak met Nederlandse techbedrijven en gevestigde namen in Silicon Valley ontwikkeld. Tijdens de studie leren de studenten in zowel theorie als praktijk alles van spraaktechnologie en ontwikkelen ze zelf een spraakgestuurde applicatie.

Nieuws

menu