Marten Boonstra, met winkels in Akkrum en Grou, Nederlands Kampioen Banketbakken

Het team van Bakker Marten Boonstra uit Akkrum en Grou. Van links naar rechts: Saepe Woude, Marten Boonstra, Arjen Hoekstra, en Antje Landheer FOTO MARTEN BOONSTRA

Tijdens de Bakkersvakwedstrijden op 9 november is Bakker Marten Boonstra met winkels in Akkrum en Grou flink in de prijzen gevallen. Zijn team behaalde meerdere prijzen, waaronder die van Nederlands Kampioen Banketbakken 2022-2023.
Lees meer over
Leeuwarden
Heerenveen

De landelijke bakkersvakwedstrijden vinden elk najaar plaats . Bakkers kunnen meedoen in verschillende productcategorieën en daarin prijzen verdienen. Boonstra behaalde twee eerste prijzen, twee tweede prijzen, en vijf derde prijzen, en daarmee zette hij overall het beste resultaat neer.

„Bavaroisetaartjes, gevulde koeken, cake: het gaat echt om de finesse. We werken als team samen om te zorgen dat alles goed is”, zegt bakker en eigenaar Marten Boonstra. Hij is ontzettend blij met het resultaat, en noemt het een echte opsteker.

‘Gedreven bakkers’

„Onze bakkers zetten zich iedere dag weer in om voor de klanten de lekkerste producten te maken. Ze zijn ontzettend gedreven en niet snel tevreden. Het is geweldig dat de vakjury van mening is dat onze inzending van banket de beste van Nederland is.”

Het is niet de eerste keer dat Boonstra’s banket prijzen wint. In oktober werd de amandelstaaf met vijf sterren beoordeeld, en werden de bonbons met goud bekroond. Tenslotte heeft banketbakster Antje Landheer in september de Talentenprijs Gouden Gard gewonnen voor aanstormend talent. Zij was daarmee de beste van dertig inzendingen uit het hele land.

Nieuws

Meest gelezen

menu