Man uit Meppel probeert hasj gevangenis Leeuwarden binnen te smokkelen (en heeft een flinke hoeveelheid amfetamine in zijn auto)

De PI in Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 20-jarige man uit Meppel is dinsdag aangehouden bij de gevangenis in Leeuwarden. Hij probeerde 20 gram hasj naar binnen te smokkelen.
Lees meer over
Leeuwarden

De man kwam een pakket met kleding en schoenen afleveren voor een bekende in de penitentiaire inrichting (PI). Deze pakketten worden door beveiligers onderzocht op mogelijke smokkelwaar. Daarbij is de softdrugs verstopt in de kleding aangetroffen.

Later bleek dat de verdachte in zijn auto nog eens negentien zakjes met, vermoedelijk, amfetamine had liggen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sinds november is het strafbaar om verboden spullen zoals drugs en telefoons, de gevangenis binnen te smokkelen. De wet richt zich vooral op spullen waarvan het bezit niet strafbaar is, maar het binnensmokkelen wel. ,,Een gebruikershoeveelheid softdrugs (5 gram, red.) bij je hebben was eerder niet strafbaar’’, aldus een politiewoordvoerder. ,,Nu is dat wel het geval.’’ Wie wordt betrapt op de invoer van smokkelwaar, wordt overgedragen aan de politie en krijgt een bezoekverbod van drie maanden bij de gevangenis.

Lees ook [PREMIUM] De strijd tegen telefoons en drugs in de gevangenis blijft een kat- en muisspel

Nieuws

Meest gelezen