Zwaargewonde (64) bij steekpartij op Stationsplein in Leeuwarden: verdachte is 38-jarige Rotterdammer

Video Jan Ligthart

Een 64-jarige man uit Leeuwarden is vrijdag aan het einde van de ochtend neergestoken op het Stationsplein in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

De politie meldt dat de verdachte gepakt is. Het betreft een 38-jarige man uit Rotterdam. De Leeuwarder zat in een auto toen de verdachte begon met steken. Hij zou de man zeker tien keer gestoken hebben, eerst vanaf de passagierskant, later liep hij naar de andere kant van de auto en stak opnieuw een aantal keer, zo melden omstanders die het zagen gebeuren.

Omstanders meldden eerst dat het zou gaan om een taxichauffeur, maar de politie zegt dat dit niet het geval is.

De man is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet nog sporenonderzoek op het Stationsplein.

Volgens ooggetuigen heeft een omstander het mes, toen het op de grond lag, weggehaald en meters verderop weer neergelegd. De politie heeft de verdachte aangehouden. Bij het horen van de politiesirenes ging de Rotterdammer al op zijn knieën en met de handen op zijn rug op de straat zitten.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Ook mensen die al voor de steekpartij op het station aanwezig waren worden gevraagd zich te melden. Er gaan filmpjes van het incident rond op sociale media, de politie verzoekt mensen deze niet verder te delen.

Nieuws

menu