Man die baby uit Leeuwarder gracht redde ontvangt zilveren penning van burgemeester Buma

De kinderwagen wordt uit het water gevist.

Eric Schipper, die in april van dit jaar een baby uit de Leeuwarder stadsgracht wist te redden, heeft van burgemeester Sybrand Buma een zilveren penning uitgereikt gekregen.
Lees meer over
Leeuwarden

Schipper krijgt de penning namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD). Aanvankelijk was hij een onbekende held, die toevallig op het juiste moment op de juiste plaats was. 

,,Ik was op weg naar de boekhandel toen ik zag hoe een kinderwagen met baby erin in de gracht rolde’’, vertelde de Leeuwarder maandag in het programma ‘Tijd voor Max’. Terwijl hij de moeder hoorde gillen, gooide Schipper zijn fiets neer en sprong de gracht in.

 

,,Van het zeilen wist ik dat je een drenkeling altijd rechtop moet houden.’’ Hij greep het kindje uit het ondiepe water, zette het op zijn schouder en klom via een trappetje op de kade. ,,Halverwege begon hij te huilen, dat was voor mij het teken ‘hij doet het nog’.’’

Een omstander nam het kindje over, Schipper pakte zijn telefoon en fietste naar huis om te douchen. Later keerde hij terug om te zien hoe het met de moeder was. 

Ook twee andere redders werden in het zonnetje gezet namens de KMRD, zij kregen een oorkonde uit handen van wethouder Hein Kuiken. Hendrik Engbrenghof redde in juli 2019 een man die met zijn scootmobiel in het water aan de Hempenserweg terecht was gekomen.

Johannes Hendrik van Aalst bood in februari 2020 een vrouw die met haar scootmobiel in het Van Harinxmakanaal was gereden de helpende hand. Daardoor kon de vrouw boven water blijven en later door de hulpdiensten uit het water worden gehaald.

Nieuws

menu