Maandenlang vermiste Duitse beagle loopt waarschijnlijk rond in Leeuwarden: 'Kijk haar niet aan'

Foto: Annemarie Kiewiet

In Leeuwarden loopt waarschijnlijk een beagle rond die al maanden is vermist. De hond, Bijou genaamd, is afkomstig uit Duitsland.
Lees meer over
Leeuwarden

Bijou is sinds 26 februari van dit jaar vermist. Ze was in een opvang in het Duitse Münster geplaatst, maar is van daaruit ontsnapt. De hond is eerder in Den Haag gezien en nu waarschijnlijk in Leeuwarden, zegt Honden Zoekgroep Noord-Nederland.

De hond is volgens Suksawat meerdere keren gespot in het Vossepark in Leeuwarden. Volgens Honden Zoekgroep Noord-Nederland is het niet verstandig Bijou te benaderen. Ze is namelijk erg angstig en rent weg als ze door omstanders wordt benaderd of zelfs aangekeken. Volgens de zoekgroep is de beagle ,,helaas opgejaagd door buurtbewoners die haar probeerden te vangen. Goed bedoeld, maar voor deze hond werkt dat niet.''

Wie mee wil helpen met zoeken, kan dat via Facebook aangeven. De hond, een beagle-mix, is wit aan de voorpoten en borst en rood-bruin rond de kop en de oren. De rug is zwart-bruin. Als je Bijou ziet, kun je het beste met dierenambulance De Wissel bellen.

 

Nieuws

menu