Leeuwarder kinderfietsenproject wint 10.000 euro

FOTO: NIELS WESTRA

Op het jaarlijkse fietscongres is het project Iedereen Fietst uit Leeuwarden gekozen als winnaar van de Tour de Force innovatieprijs 2020. Het initiatief wint daarmee 10.000 euro.

Het project heeft als doelstelling dat ieder kind in Leeuwarden een fiets heeft om op te fietsen. Kinderen die dit vanwege bijvoorbeeld financiële redenen niet hebben kunnen aankloppen bij het project. Inmiddels is er een wachtlijst van 150 kinderen voor een fiets.

In samenwerking met werkplaatsen worden tweedehands fietsen rijklaar gemaakt. Ook is de stichting altijd naarstig op zoek naar tweedehands fietsen die met een kleine aanpassing gebruiksklaar kunnen worden gemaakt.

Andere kanshebbers op de prijs waren het project ‘Fietsen voor mijn eten’, een organisatie gericht op per fiets eten kopen bij lokale producenten, en een project van Gazelle, gericht op slimme snelheidsregulatie op e-bikes.

Iedereen Fietst is een initiatief van de stichting Fietsen alle Jaren Fryslan in samenwerking met stichting Leergeld, Kindpakket, de Fietsersbond Fryslân, VVN en de ANWB.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden