Leeuwarder groothandel opent snelteststraat op bedrijventerrein De Zwette

FOTO ARCHIEF ANP

Groothandel Laboclean opent maandag een Covid-19 snelteststraat op bedrijventerrein De Zwette in Leeuwarden. De groothandel maakt gebruik van de sneltest van Amerikaanse fabrikant Abbott.
Lees meer over
Leeuwarden

De uitslag van de test is na 15 minuten binnen. De testen worden afgenomen door getrainde zorgprofessionals en alles gebeurt onder supervisie van een BIG-geregistreerde arts, zo stelt Laboclean.

Mensen kunnen in de auto blijven zitten tijdens de test en wachten ook in de auto tot de uitslag na 15 minuten op papier wordt meegegeven. Bij een positieve test wordt er met klem geadviseerd om direct in isolatie te gaan en contact op te nemen met de GGD. Positieve uitslagen worden ook door Laboclean aan de GGD gemeld.

Laboclean hoopt met de snelteststraat werkgevers, zzp’ers en particulieren te ontlasten. Aanmelden voor een test kan door een mailtje met een voorkeursdag en -tijdstip te sturen naar sneltest@laboclean.nl . Ook wordt er gewerkt aan een online agenda. Het afnemen van een sneltest kost 70 euro per persoon.

Snelteststraten schieten als paddenstoelen uit de grond

Overal in het land schieten snelteststraten als paddenstoelen uit de grond. Het staat ondernemers vrij zo’n teststraat te beginnen, zegt woordvoerder Marcel de Jong van GGD Fryslân. „Toch doen we wel een beroep op mensen om bij ons te blijven testen. Zo’n sneltest geeft nog niet zo’n betrouwbaar beeld als een langdurige test, het kan ook een verkeerde uitslag geven.”

Dat Laboclean van plan is positief geteste personen door te verwijzen en zelf ook positieve tests doorgeeft aan de GGD geeft volgens De Jong blijk van goede intenties, dat gebeurt namelijk lang niet bij alle commerciële teststraten. „Maar mensen kunnen net zo goed naar ons. We hebben eigenlijk geen wachttijden meer en het is gratis.”

Nieuws

menu