Leeuwarder coronahoester bedreigt drie agenten en moet cel in

De rechtbank in Assen. Foto: Youri Bakker

Voor het in het gezicht hoesten van drie agenten en daarbij roepen dat hij corona heeft, moet een 40-jarige man uit Leeuwarden een celstraf van drie maanden uitzitten.
Lees meer over
Leeuwarden

De man werd op 22 november bij zijn woning aangehouden. Een burenruzie was dusdanig uit de klauwen gelopen, dat de politie werd gebeld. De Leeuwarder was flink over de toeren en niet rustig te krijgen. De agenten besloten de man voor verhoor mee te nemen naar het bureau.

Dit ging niet zonder slag of stoot. De man verzette zich hevig. Op het bureau keerde hij zijn gezicht richting drie agenten en hoestte hen in het gezicht. „Ja, ik heb corona”, zei de man. De rechter vond bedreiging met zware mishandeling bewezen, maar ook het verzet bij aanhouding en belediging.

De rechter noemde dit een ‘coronadelict’. Het is al moeilijk genoeg om de mensen aan de coronaregels te laten houden, meende de rechter. “En als je dit virus misbruikt tijdens het verzet bij aanhouding, dan moet je de gevolgen ook maar dragen”, zei de rechter. De Leeuwarder moet direct zijn straf uitzitten, ook al zou hij in hoger beroep gaan.

Nieuws

menu