Afdeling Koninklijke Horeca Leeuwarden doet niet mee aan actie

Lege barkrukken. FOTO ANP

De Leeuwarder afdeling van Koninklijke Horeca Nederland doet niet mee aan de actie op 2 maart. Tientallen andere afdelingen in het land wel: horecaondernemers daar hebben aangekondigd die dag de terrassen weer open te gooien.
Lees meer over
Leeuwarden

,,We begrijpen de actie, maar als bestuur steunen we die niet, staan we er niet achter”, aldus voorzitter Ton Eijer.

Dat was eind vorig jaar wel anders. Ook toen was er een oproep om de horeca te openen. Eijer en de afdeling Leeuwarden steunden toen de oproep wel. ,,Maar daar zijn we toen uitgestapt omdat er een betere regeling kwam.”

Ook al spreekt het bestuur van de Leeuwarder afdeling zich nu uit tegen het open gooien van de terrassen, dat betekent niet dat geen enkele horecaondernemer in Leeuwarder er aan mee doet. ,,We hebben 140 leden in Leeuwarden en de meningen verschillen. Wel zijn we als afdeling in gesprek over een andere vorm van actie voeren maar daar kan ik nog niks over zeggen.”

Het mooie weer van de afgelopen week en de volle parken en straten, maken de sluiting van de horeca moeilijk verteerbaar vindt Eijer. ,,Als je daar naar kijkt, dan kunnen wij inderdaad wel open. Maar we blijven inzetten op de lobby ook al willen we ontzettend graag weer open.”

Nieuws

Meest gelezen