Leeuwarder (61) die zich in openbaar bevredigde onder toezicht van reclassering geplaatst

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 61-jarige Leeuwarder die zichzelf op 30 mei in de Goudenregenstraat in Leeuwarden in het openbaar aan het bevredigen was, is door politierechter Monique Dijkstra onder toezicht van de reclassering geplaatst.
Lees meer over
Leeuwarden

De Leeuwarder kreeg vrijdag – bij verstek – een boete van 250 euro. Als stok achter de deur en om ervoor te zorgen dat de man zich daadwerkelijk bij de reclassering meldt, legde de rechter een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur op, met een proeftijd van drie jaar.

Ten overstaan van een nietsvermoedende buurtbewoonster had de man zijn geslachtsdeel uit de broek gehaald en begon hij zich af te trekken. De vrouw waarschuwde haar vriend. Die zette de achtervolging in, tot de politie de potloodventer in de kraag greep.

De man verklaarde dat hij een mooie vrouw zag fietsen. Het gaf hem een kick als de vrouw hem zou zien. Het was niet een eenmalig iets, de Leeuwarder is vaker met de politie in aanraking geweest voor openbare schennispleging. De man is al sinds 1988 in beeld. Afgelopen weekend is hij opnieuw opgepakt, voor een nieuw feit.

Hij zou onder druk van spanningen toegeven aan zijn driften. De rechter plaatste de Leeuwarder onder toezicht van de reclassering, in de hoop dat men daar grip op hem kan krijgen. Voor het nieuwe feit zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Nieuws

menu